Creame Liqueurs - Μέρος 2


Amarula Cream Liqueur

Amarula Cream Liqueur

Το Amarula είναι ένα cream λικέρ της Νότιας Αφρικής, με 17% αλκοόλ, που γίνεται από κρέμα γάλακτος, ζάχαρη και τα φρούτα του Αφρικανικού δέντρου Marula (Sclerocarya birrea), - γνωστό και ως το δέντρο του ελέφαντα ή δέντρο του γάμου. Το  marula φύεται σε πολλές πεδιάδες της υπο - Σαχάριας και  της Νότιας Αφρικής, όπως στην Μποτσουάνα, την Σουαζιλάνδη, την Ναμίμπια και την Ζιμπάμπουε, όπου αναπτύσσεται σε άγρια κατάσταση για μόλις λίγες εβδομάδες του έτους. Εκτός από νόστιμο, είναι επίσης πλούσιο σε πρωτεΐνες, βιταμίνη C, κάλιο, ασβέστιο και μαγνήσιο.

Οι ελέφαντες απολαμβάνουν να τρώνε τους καρπούς του δέντρου marula. Λόγω της σύνδεσης του δέντρου marula με τους  ελέφαντες, ο οινοπνευματοποιός τους έχει τοποθετήσει ως σύμβολο στην ετικέτα του ποτού και στηρίζει τις προσπάθειες διατήρησης του ελέφαντα, συγχρηματοδοτώντας το ερευνητικό πρόγραμμα Elephant Amarula, στο Πανεπιστήμιο του Natal, στο Ντουρμπάν.

Amarula Cream Liqueur

Το Amarula κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στην αγορά το 1983 από την εταιρεία Southern liqueur της Νότιας Αφρικής. Είναι πολύ δημοφιλές σε όλη την Αφρική, τη Βραζιλία και άλλες χώρες, αλλά μόνο πρόσφατα έχει αρχίσει να αναγνωρίζεται στις ΗΠΑΤο 2006 κέρδισε ένα χρυσό μετάλλιο στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ποτών στο Σαν Φρανσίσκο.
Έχει μια υπέροχη φρουτώδη και καραμελένια γεύση βουτύρου και  ένα ανάλαφρο άρωμα φρούτων Marula στη μύτη, που διαρκεί. Είναι αρκετά γλυκό - ιδανικό για εκείνους που δεν θέλουν δυνατά ποτά.

Amarula Cream Liqueur

Πίνεται με θρυμματισμένο πάγο, προστίθεται στον καφέ ή αναμιγνύεται με ρούμι. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε επιδόρπια που ζητούν λικέρ καφέ και κοκτέιλ. Μια ανοιγμένη φιάλη πρέπει να φυλάσσεται σε δροσερό και σκοτεινό μέρος για όχι περισσότερο από ένα χρόνο.


Baja Cream Liqueur

Το Baja είναι μια σειρά από Liqueur, με 17% αλκοόλ φτιαγμένα από πλούσια κρέμα γάλακτος, φυσικά αρώματα και τεκίλα που εισάγεται από το Μεξικό, τα οποία παράγονται από την White Rock Distilleries Inc στις Η.Π.Α.

Η σειρά Baja περιλαμβάνει 8 διαφορετικές γεύσεις:
1. Grape (σταφύλι), 2. Cream (κρέμα), 3. Luna Black Raspberry (μαύρο βατόμουρο), 4. Rosa (φράουλα), 5. banana (μπανάνα), 6. cherry (κεράσι), 7. mango (μάνγκο), 8. mocha (καφέ μόκα)

Baja Cream Liqueur

Cadbury Cream Liqueur

Το Cadbury, με 17% αλκοόλ,  είναι ένα κρεμώδες λικέρ, με βάση εκλεκτά γαλλικά κονιάκ, κρέμα γάλακτος και την καλύτερη μάρκα σοκολάτας της Αυστραλίας. Πίνεται με πάγο, με γάλα, ή σε σφηνάκι και διατηρείται στο ψυγείο μετά το άνοιγμα.

Cadbury Cream Liqueur

Saint Brendan's irish cream liqueur

Το Saint Brendan's irish cream, είναι ένα πολύ αξιόλογο κρεμώδες λικέρ, με 17% αλκοόλ, σε ένα καλαίσθητο και  ελκυστικό μπουκάλι, σε μία πολύ ανταγωνιστική τιμή. Ο Άγιος Brendan, ήταν ένας Ιρλανδός μοναχός – άγιος,  που ο θρύλος λέει ότι πραγματοποίησε ένα θρυλικό ταξίδι, στο νησί της Παναγίας. Το Saint Brendan's παράγεται στο Derry της Βόρειας Ιρλανδίας, με τη χρήση τοπικών τριπλοαποσταγμένων ουίσκι και κρέμας γάλακτος.

Saint Brendan's irish cream liqueur

Ισορροπημένα γλυκό, με κρεμώδη υφή, που ακολουθείται από μια ανάλαφρη γεύση ιρλανδικού ουίσκι, που δεν θα ενοχλούσε ακόμη και αυτούς που δεν πίνουν ουίσκι. Επιπλέον, νότες σοκολάτας, καφέ Mocha και μπαχαρικών συμπληρώνουν την παλέτα του.

Saint Brendan's irish cream liqueur

Heather cream Scotch Whisky Liqueur

Το Heather Cream, με ανοιχτό καφέ χρώμα και 17% αλκοόλ, ξεκίνησε να παράγεται το 1980 στη Σκωτία από την Inver House Distillers. Έχει προκύψει από το πάντρεμα δύο εκ των καλύτερων φυσικών προϊόντων της Σκωτίας, φρέσκια κρέμα γάλακτος και τοπικό single malt ουίσκι από το αποστακτήριο του Highland Balblair.
Το ουίσκι και η κρέμα γάλακτος στα καλύτερά τους, συνδυάζονται θαυμάσια για να μας παρασύρουν σε μια προκλητικά βελούδινη - κρεμώδη εμπειρία,  που συνοδεύεται από τη λεπτή γεύση της σοκολάτας και της καρύδας.

Heather cream Scotch Whisky Liqueur

Cruzan Rum cream Liqueur

Το Cruzan Rum Cream ένα μείγμα από παλαιωμένο, ελαφρύ ρούμι Cruzan, καθαρή ιρλανδική κρέμα, καραμέλα, μέλι, βανίλια και άλλα φυσικά συστατικά. Γενικά, είναι λευκότερο από τα περισσότερα παραπλήσια λικέρ, με  κρεμώδη υφή και βελούδινη αίσθηση, χωρίς να γίνεται υπερβολικά πυκνόρρευστο. Με εξαιρετικά ομαλή και ήπια γλυκιά γεύση, ελαφρώς πικάντικο, με υπαινιγμούς καραμέλας, βανίλιας και μοσχοκάρυδου. Το τελείωμά του είναι μακρύ, και πληθωρικό. Παράγεται στις Αμερικανικές Παρθένους Νήσους και είναι ιδιοκτησία της εταιρείας Beam, που εξειδικεύεται στο ρούμι, αποτελώντας έναν από τους μεγαλύτερους προμηθευτές των Η.Π.Α., έχοντας παράλληλα  αποσπάσει σπουδαίες διακρίσεις. Στον διεθνή διαγωνισμό World Spirits  του 2000 στο San Francisco, πήρε τον τίτλο του "Best Rum of the world ", ενώ το 2009 κατατάχτηκε μεταξύ των Top 20 ρούμι στον κόσμο. Το αποστακτήριο  ιδρύθηκε το 1760 και ανήκει εδώ και οκτώ γενιές την οικογένεια Nelthropp.

Cruzan Rum cream Liqueur

Voyant Chai Cream Liqueur

Ένας ευφυής συνδυασμός από εκλεκτό ρούμι από τα νησιά των Παρθένων, παλαιωμένο σε δρύινα βαρέλια, Premium αποστάγματα και κρέμα από την Ολλανδία, μαύρο τσάι από την Ινδία, φυσικά αρώματα, αγνή βανίλια και διαλεχτά μπαχαρικά από την Ασία. Ο παρασκευαστής του χρησιμοποιεί μόνο τα καλύτερης ποιότητας υλικά από όλο τον κόσμο, για να δημιουργήσει ένα πραγματικό Premium cream λικέρ και να προκαλέσει τις αισθήσεις μας. Με 12,5% αλκοόλ, πολύπλοκο, με πλούσια κρεμώδη υφή, ισορροπημένη γλυκιά και πικάντικη γεύση.

Voyant Chai Cream Liqueur

Dooley’s

Το Dooley είναι ένα λικέρ κρέμας με 17% αλκοόλ, που συνδυάζει βότκα, κρέμα γάλακτος, γάλα, καραμέλα και φυσικά αρώματα. Παράγεται από την  Waldemar Behn Gmbh στο Eckernförde της Γερμανίας και διατίθενται στο εμπόριο σε ένα κόκκινο - μπλε αδιαφανές μπουκάλι.
Το Dooley’s έχει έντονη, αλλά ισορροπημένη γλυκιά γεύση και εντυπωσιακά αρώματα καραμέλας, βουτύρου, σοκολάτας, κρέμας και βανίλιας, αφήνοντας μια μικρή ζεστασιά αλκοόλ στο πίσω μέρος του λαιμού. Με πλούσιο βελούδινο φινίρισμα βουτύρου, είναι ένα επιδόρπιο λικέρ, που σας συνιστούμε ανεπιφύλακτα να το απολαύστε σκέτο, εκτός από το παγωτό ή στον καφέ.

Dooley’s

Vermeer Dutch Chocolate Cream Liqueur

To Vermeer είναι ένα Ολλανδικό γλυκό λικέρ κρέμας – σοκολάτας, με 17% αλκοόλ,  φτιαγμένο από βότκα, ολλανδική σοκολάτα και κρέμα. Δημιουργήθηκε από τον Maurice Kanbar, ο οποίος ήθελε να δημιουργήσει ένα λικέρ τέλειο, όπως έναν πίνακα  ζωγραφικής του διάσημου Ολλανδού ζωγράφου  Johannes Vermeer. Σημειωτέων ότι και η βότκα SKYY, είναι δημιούργημα του ιδίου.
Ο Kanbar θα πειραματιστεί για πέντε χρόνια, πριν το παρουσιάσει στο κοινό το 2001, θα το βαφτίσει με το όνομα του Vermeer , ενώ την ετικέτα του θα κοσμεί ο πίνακας του ζωγράφου, «το κορίτσι με τα μαργαριταρένια σκουλαρίκια». To Vermeer συνδυάζοντας την υψηλότερη ποιότητα ολλανδικής σοκολάτας, κρέμας γάλακτος και βότκας, αποτελεί ένα πολυτελές λικέρ, με συγκρατημένη γλυκύτητα και την πιο αγνή γεύση σοκολάτας.

Vermeer Dutch Chocolate Cream Liqueur

Drumgray Highland Cream Liqueur

Το Drumgray είναι ένα Cream Liqueur με 17% αλκοόλ, από τα Highlands της Σκωτίας. Παράγεται από την Burn Stewart Distillers, στο αποστακτήριο του Deanston, που είναι ένα από τα μικρότερα και πιο φιλικά προς το περιβάλλον αποστακτήρια της Σκωτίας.
Φτιάχνεται από single malt ουίσκι, φρέσκια κρέμα γάλακτος Σκωτίας, σοκολάτα, καραμέλα, ζάχαρη και άγρια βότανα. Είναι ελαφρύ, με ομαλή γλυκιά κρεμώδη υφή, από τα πιο αξιόλογα της κατηγορίας του και του έχει απονεμηθεί το Χρυσό Μετάλλιο στον διεθνή διαγωνισμό  International Wine Spirit, για το καλύτερο λικέρ κρέμας, το 1993 και το 1999.

Drumgray Highland Cream Liqueur

Dulseda Dulce de Leche Cream

Είναι ένα λικέρ κρέμας Αργεντινής προελεύσεως, με 30,0% αλκοόλ, ιδιαίτερα  δημοφιλές στη Νότια Αμερική, που παράγεται με βάση μια συνταγή της γιαγιάς από βότκα, κρέμα γάλακτος, καραμέλα και βανίλια. Είναι σχετικά  φθηνό, με απερίγραπτη και αξέχαστη γεύση και αρώματα, που προδίδουν τα  αγνά του συστατικά.

Dulseda Dulce de Leche Cream

Emmets classic cream liqueur

Αυτό ένα αυθεντικό λικέρ κρέμας, με 17% αλκοόλ, που παράγεται στην καρδιά της Ιρλανδίας, στο Δουβλίνο, χρησιμοποιώντας τα καλύτερα υλικά της Ιρλανδικής γης, ένα μείγμα από ιρλανδική κρέμα και εκλεκτά τοπικά αποστάγματα. Με ομαλή, κρεμώδη είσοδο και παρατεταμένο φινίρισμα μαντολάτου, καρύδας, φοντάν και καρυδιών πεκάν.

Emmets classic cream liqueur

Το επιμύθιο

Το ποτό μπορεί να μην είναι η λύση, αλλά σε βοηθά να ξεχάσεις το πρόβλημα.
Henry Mon


Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «ΟΙΝΟΣ & ΠΟΤΟ» 4/2013


Πηγές

http://en.wikipedia.org/wiki/Amarula
www.amarula.com/
www.aatiffany.com/index.php?main_page=product_info&cPath=13_43&products_id=449
www.nicks.com.au/Product/View/Cadbury%27s-Cream-Liqueur/9281  
http://pureliqueur.com/2011/06/reviews/liqueur-review-saint-brendans-irish-cream-liqueur/
www.heathercream.com/
http://en.wikipedia.org/wiki/Cruzan_Rum
www.totalwine.com/eng/product/cruzan-rum-cream/94062750  
http://thecellaronline.com/crrumcr751.html
http://voyantchai.com/voyant/
http://en.wikipedia.org/wiki/Dooley%27s
www.artofdrink.com/2006/02/dooleys-toffee-cream.php  
http://en.wikipedia.org/wiki/Vermeer_Dutch_Chocolate_Cream_Liqueur
www.vermeeruk.com/home.html
www.royalmilewhiskies.com/product.asp?pf_id=0010000003536  
www.totalwine.com/eng/product/emmets-classic-cream/547175

Πηγές φωτογραφιών

http://articulo.mercadolibre.com.ar/MLA-467269143-miniatura-de-amarula-a-un-precios-increible-hay-stock-_JM
http://produto.mercadolivre.com.br/MLB-490836739-licor-amarula-marula-fruit-cream-750ml-frete-gratis-brasil-_JM
http://taste.chinaluxus.com/Drk/20090927/449.html
http://www.aatiffany.com/index.php?main_page=product_info&cPath=13_43&products_id=450
http://www.nicks.com.au/Product/View/Cadbury%27s-Cream-Liqueur/9281
http://walshliquors.com/spirits.htm
http://www.thebeveragestore.com/st-brendans-irish-cream-750ml.html
http://www.whiskyshop.com/Shop/Heather-Cream-Liqueur-PID2993.aspx
http://www.largeup.com/2012/12/11/toppa-top-10-the-best-rum-creams/cruzan-rum-cream/
http://grinandbakeit.com/category/recipes/dessert/chocolate/page/5
http://bliminjast.se/2012/may/dooleys-mums.html
http://www.bannination.com/comments/5133580/c3728371
http://www.interbevusa.com/drumgray.php
http://pikimal.com/liqueur/dulseda-dulce-de-leche-cream-liqueur
http://www.totalwine.com/eng/product/emmets-classic-cream/547175